DenkenalsLeonardoDaVinci_img1.gif Denken als Leonardo DaVinci
Denken als Leonardo DaVinci
Leonardo DaVinci was zijn tijd ver vooruit. Hij schilderde de Mona Lisa, Aanbidding van de Wijzen en Het laatste avondmaal. Deze schilderijen zijn algemeen uitgeroepen tot de beste die ooit gemaakt zijn. Hij ontwikkelde tevens een opmerkelijke vliegmachine, een prototype van een helicopter en een parachute waarmee veilig vanuit de lucht kan worden teruggekeerd. Hij ontwierp kogellagers, de versnellingsbak met drie snelheden, geautomatiseerde weefgetouwen, de schaar, een fiets en de uitschuifbare ladder die de brandweer nu nog steeds gebruikt. Hij hield van koken en goed eten en hij sloeg een uitstekend figuur op de dansvloer en atletiekbaan. Kortom, DaVinci wilde homo universalis zijn, een universeel mens die al zijn talenten en vermogens benutte.
DaVinci was ambitieus en wilde in alles goed zijn. Ongetwijfeld droeg deze drijfveer in belangrijke mate bij aan zijn bijzondere creativiteit. Daar kunnen we wat van leren. De Amerikaanse auteur, Michael Gelb, ontrafelde "de geheimen" van Leonardo DaVinci. Gelb kwam zo tot zeven principes in het denken en doen van DaVinci. Noem het maar zeven alledaagse stappen om een genie te worden. Als u deze zeven DaVinci principes leert en oefent, kunt u nieuwe kanalen openen voor creativiteit, intellect en passie in uw leven.
Wilt u ook denken zoals hij, dan is deze serie workshops speciaal voor u.
 • Curiosita
  De zes hamvragen, luisteren tot de laatste druppel, doorvragen om deuren te openen
 • Dimonstrazione
  Leren uit fouten en feiten, focussen op feedback
 • Sensazione
  Herontdekking van alle zintuigen, verband met de 3 leerstijlen, het zesde zintuig
 • Sfumato
  De kracht van "what-if", leren lossen, de flexibiliteit van "May-be".
 • Arte & Scienza
  Rechter en linker brein, voelen en denken, mapping your mind en life.
 • Corporalita
  Brain & Body technieken, stress reductie, energie boosters zonder omwegen
 • Connessione
  Leren kijken in een breder kader, werken met kruisbestuiving.
De workshops worden aaneengesloten, of bijvoorbeeld eens per week gegeven. Ook is het mogelijk om een speciale "in-huis" variant samen te stellen.

graphic
Uitbreidingen:
 • Tekenen als Leonardo
Heeft u hetzelfde talent? Is tekenen te leren? Na afloop van deze workshop heeft u practische handvatten en vaardigheden waarmee u uw gedachten in beeld kunt omzetten.
 • Koken als Leonardo
Wist u dat Leonardo een beroemd kok was in zijn dagen? In deze kookworkshop leert u enkele van zijn gerechten maken terwijl u tegelijk de 7 principes oefent.
Uiteraard is het ook mogelijk om andere specials in te richten.
En verder kunt u combineren met ....
De ideale aanvulling op Arte & Scienza in uw dagelijks leven
Zoals u  uw brieven tegenwoordig meestal schrijft met een tekstverwerker of e-mail prgramma, is er ook programmatuur voor mindmappen. We hebben daarvoor MindManager geselecteerd omdat de kosten laag zijn en het veel bijzondere extra's biedt.
HeartMath is een meetbare en visueel te maken methode om zowel fysiek als emotioneel optimaal te presteren en stress te reduceren. Het past daarom perfect in het Corporalita principe van Leonardo.